hashtags i social media 2021

Det händer ibland att jag får frågan om hashtags i social media och hur man ska tänka. Alla plattformar är olika, det innebär att olika regler gäller olika plattformar för vad man ska tänka på.

Jag har valt ut tre stycken plattformar och vad som gäller för dem just nu. Tänk på att det också är viktigt att hålla koll på vad som händer. Saker och ting ändrar sig snabbt inom social media och även inom digital marknadsföring. Är du osäker är det alltid bra att jobba tillsammans med en expert.

Först och främst är det bra att göra research, välj hashtags som känns relevanta för dig och ditt företag. Skippa sådant som känns irrelevant. Fundera på om ditt företag ska ha en egen hashtag att använda som kunder kan tagga med.

Instagram 2021

En tumregel för Instagram är 30 hashtags. Dock har jag hört olika genom åren för vad som är bäst.  Det är inte fel att använda alla faktiskt. Glöm inte bort om du gör reels att också hashtaga där.

Instagram hashtags

LinkedIn 2021

LinkedIn skiljer sig från Instagram på så vis att där bör du inte använda för många hashtags, max 2-3 stycken är bra. Så tänk efter, fundera på vad som passar ditt företag och välj noga för att nå önskad målgrupp.

Facebook 2021

På Facebook var det länge så att man inte skulle använda sig av några hashtags alls. Nu har detta förändrats igen och man rekommenderar faktiskt ett par stycken. Så testa dig fram och välj ut ett par som passar ditt företag bäst.

Glöm heller inte bort att saker kan ta tid. Att växa i social media organisk går oftast inte över en natt. Det är viktigt att vara konsekvent och faktiskt be om hjälp om du inte själv känner att du vill eller kan.

Behöver du hjälp? Då tycker jag att du ska anlita mig. Hör av dig här så bokar vi ett möte.