Bästa tiden att posta i social media 2021

Jag tänkte att vi direkt börjar prata lite om tillfällen då det är som bäst att posta i social media. Social media today har samlat och gjort riktigt bra grafer över det hela och jag rekommenderar verkligen att ta en titt på det hela. 

Självklart beror allt på vilka plattformar du vill publicera på.  En annan sak som jag ofta märker när jag tittar på kunder social media är att man inte anpassat innehållet efter rätt kanal. Detta är verkligen A och O inom social media. Speciellt när det kommer till hashtags och liknande.

När är det bäst att posta i olika kanaler?

Alla kanaler är olika samt det skiljer sig också lite när din målgrupp är online så det är alltid viktigt att analysera. Här kommer fyra av plattformarna summerade från Social Media Today. Vill du veta om YouTube och Twitter så rekommenderar jag att du går in och läser mer där.

Instagram – på Instagram är det bäst att lägga ut inlägg på måndagar, onsdagar och torsdagar. Tidsmässigt är det bäst att lägga upp mellan klockan 11 och 13 – runt lunch det vill säga. Men du kan också lägga upp på kvällen runt sju till nio. Sämst är på söndagar.

Facebook – på Facebook är det bäst att lägga ut torsdag- söndagar mellan klockan 13 och 16. Något att tänka på att inlägg får mest engagemang på lördagar och söndagar. Men med det sagt så tror jag även det skiljer sig från bransch till bransch. En del typer av företag gynnas mer av att lägga ut inlägg på veckodagar istället för på helger.

Dock går detta att analysera utefter din egen statistik när du väl kommit igång.

Linkedin – på LinkedIn är det bäst att lägga upp inlägg på förmiddagen och inte på helger. LinkedIn används ofta under arbetstid så desto tidigare du lägger ut inlägg på dagen desto bättre. Men senast klockan 11 är min rekommendation.

Pinterest – När det gäller Pinterest så bör man undvika posta på jobbtid utan där är är det faktiskt kvällar som gäller. Gärna mellan klockan 20 och 23. Lördagar och söndagar är absolut bäst att lägga ut.

Att tänka på när du postar

Några fler tips när det gäller att posta är att tänka på vilka du når i vilken kanal och sedan anpassa inlägget därefter. Tänk även på att på Facebook kan du använda länkar i ditt inlägg, men på Instagram går det inte utan där får du i så fall hänvisa till länk i bio.

Linkedin kan man säga är lite av en blandning av Facebook-post och Instagram-post i och med att du kan mixa att länka med att lägga till hashtags.

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp med att sätta upp en strategi för din social media eller analys och mycket mer är du varmt välkommen att kontakta mig.